A New Chapter

Alla inlägg under maj 2012

Av anewchapter - 22 maj 2012 09:15

Då var det dags för en ny vecka och här kommer då den sedvanliga texten :)


Vikten ligger på 92.1 kg

Hjärtslagen: 135 slag/min

SF mått: 30 cm


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.



Ang maten så är det mest lätta saker nu i värmen, orkar inte så mycket varm mat :/ Ska försöka göra sallader framöver som är lätt och gott :)


Annars mår jag bara bra, inga större förändringar om jag får säga mitt :) Allt flyter på. Lite jobbigt med värmen på nätterna men inget som jag inte överlever :)


xoxo angel

Av anewchapter - 21 maj 2012 21:30

Varför kan man inte lära sig att Hannes aldrig håller det han lovat?


Inte en möbel blev flyttad idag och det känns så trist ... Ringde efter mötet och kollade om det var ok att jag åkte till mamma och pappa för att käka så kunde han plocka upp mej där, vilket det var.

Senare ringer han och säger att han inte hittar bilnycklen och undrar om jag kan köra honom till jobbet. Vilket är omöjligt eftersom jag inte hade kört till mamma och pappa och mamma och pappa hade fått besök.

Så han får lösa det, sen visar det sig att han glömt sina nycklar hos sin mamma. Så han skulle bara dit och hämta dem, sen till näsby för att lämna mc och sen komma till mej

Ni som känner till stan här vet att det inte tar 2.5 h att köra fram och tillbaka till Sövlesborg (ok lite lite utanför). Han sa att det kunde " ta lite tid" men lite tid är max EN TIMME!!


Bad pappa köra hem mej eftersom jag var tvungen att ta ut hundarna. Hannes var ju så smart att han trodde att jag tagit med dem...

klart som fan att man tar med hundarna när man ska till barnmorskan och sen direkt efter ska man flytta på saker!! ARG!!!


Han ringde mej strax efter halv nio (20.40 tror jag) och då hade jag hunnit hem, pratat med mina grannar och gått en bit med hundarna.

Då hade jag ändå skickat ett mess innan vi körde och sa ring mej. Han ringde när han kommit till mina föräldrar och då får han skylla sig själv för jag hörde iallafall av mej.


Skällde såklart ut honom och la på luren.



Han har aldrig hjälp mej med något det senaste året som jag bett honom om, så varför ska han börja nu?


Det är skönt som fan att vet att man iallafall har föräldrar som kommer hjälpa en framöver med möblerna!

Av anewchapter - 21 maj 2012 14:00

Är hemma en kort stund för att ta ut hundarna :D Eller de har redan fått en lite promenix så att dem klarar sig tills jag kommer hem nästa gång :)


Haft en härlig dag med en ny mamma, Jenny, sen mötte Madde G och Karin upp oss i parken :) Mysigt värre att sitta och prata i parken innan man var tvungen att gå vidare hem :P


Så nu ska jag mumsa i mej lite mat, blir väl fil som alltid :P Svalt och skönt, sen har jag en halvtimme innan jag måste gå till mötet :) Ska bli kul å se om magen vuxit något <3


Rätt sjukt att det redan är vecka 33 (32+0) imorgon :D

Av anewchapter - 21 maj 2012 09:45

Idag har det blivit en hel del pluggande och sen har jag även hunnit med att möblera lite mera :D Idag är ju dagen jag ska få hjälp av Hannes att flytta min säng och sen ta hem byrån jag ska få av mamma och pappa


Ska bli riktigt skönt att få allt klart och imorgon blir det nog att jag hämtar hem barnsängen hos syrran :) kommer kännas konstigt när allt är på plats :D Men är ju även ett tecken på att det närmar sig


Nu ska jag sätta fart för jag ska först träffa mammorna vid 12 och sen barnmorsemöte vid 15.130 :) Så kommer vara fullt upp idag och vill hinna plugga lite mer!

Av anewchapter - 20 maj 2012 15:41

Då har man varit ett par timmar hos sin syster yster :P Hjälpte lilleman att städa rummet med

Sen kom mamma och pappa med glass som vi åt allihop :)


Såklart en minirunda till netto och på hemvägen plockade jag upp hundarna som nu ligger trötta

och evoca är även lite våt då jag busade med henne i vattnet :) tur man har en hund som gillar vatten :)


Ska bara chilla nu... är skitvarm :/

Av anewchapter - 20 maj 2012 11:59

Tjenare :)


Sitter framför datan en härlig söndasförmiddag :P Kanske inte det bästa men men haha

Har varit i rastgården med hundarna så de har fått leka i det fina vädret :) Man får passa pånär vädret tillåter och man orkar (eller har lust)


Åt lite frukost när jag kom hem, hade tänkt steka lite mer plättar men var så varm :/ då upptäckte jag att plattan har stått på hela natten :/ klantigt! ändå tittade jag igår men måste ha missat det :( Så det blev flingor istället. Får köpa hem mer fil i dagarna. Är så gott med bara lite fil och kanel.


Funderar att sticka bort till mikan en runda bara för att göra något. Mamma skulle med dit sen.


Senare ska jag tömma HTC för den har blivit såld :) så det känns gött :D Sen ska jag fota lite i lgh efter möbleringen så ni kan se hur fint det blev :)


Kramis så länge

Av anewchapter - 18 maj 2012 21:30

För att glömma gårdagens incident med hannes så har jag tillbringat dagen med att bygga lite mer på mitt bo XD haha det låter alltid lika skoj att säga bygga bo <3


Så det har blivit en rejöl möblering av lägenheten :) skänken är nu i köket, köksbordet flyttat, bokhyllan är i vardagsrummet :D:D


det låter inte mycket men sen har man ju även

- diskatx3

- damsugat

- varit ute med vovvar

- rensat bokhyllan

- diskat prydnadssaker

- tagit bort ben och trasiga leksaker

- tvättat gummihundsleksaker och lagt dem i tyg i tvätten

- putsat fönsterna

- ätit

- fixat spisen

- fixat köksbänkarna

- dammtorkat


Tja det är en del man har gjort :)


Mamma och pappa har nyss varit här och fixat in skänken i köket. Sen blev det en minifika innan de åkte hem :) Så nu ska jag ta och försöka fixa det sista så hundarna inte hittar på något dumt. Sen blir det tv tittande med godispåsen jag fick av pappa innan :P


Nästa vecka blir det mer med bo byggandet :)

Av anewchapter - 17 maj 2012 22:00

Nu är jag hemma hos mamma och pappa igen :)


Middagen gick bra iallafall... den gick iallafall inte alls som jag hade trott eller förväntat mej så är nästan lite besviken :/ 

Vi fick vänta 10-15 min på ett bord och det var buffe då det är röd dag. Vildsvinsbiff och snitzel stod på menyn. Det var inget större fel på maten, för mej var det väl lite för salt, men försvann med sås :)

Jag är ju en av dem som använder minimalt med salt i min matlagning så blev nog en överdos haha, ni vet salt på popcorn och i pärevattnet men aldrig annars :D Blev lite illamående med och tror det berodde på saltet


Hmm, tja, det var faktiskt trevligt... Kändes rätt konstigt att vara den yngsta gästen där :P genomsnittsåldern var nog 65 år XD Men det är inget som påverkar mej så jättemycket. Är iallafall glad att man hade en fin klädsel (en mammatröja och mammajeans :P) och som grädde på moset hade jag mitt.. heter det bismarc.. halsband :)



Enda tråkiga var att Hannes inte var nöjd... Blev en rejäl diskussion i bilen och slutade med att jag rusade in till mamma XD Den killen kan verkligen gå en på nerverna så nu ska jag glömma hela den biten!


Hundarna blev iallafall lite halvt oroliga eftersom matte som in med tårarna sprutandes :P Är så gulligt att dem bryr sig om en så mycket och vet när något är på tok <3


Resten av dagen tillbringade jag hos mamma och pappa och åt kvällsmat här innan jag körde hem och la mej framför tv :)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards