A New Chapter

Alla inlägg under april 2012

Av anewchapter - 5 april 2012 21:35

Torsdag, men inte vilken som helst. Det är Skärtorsdag idag :D Inte för att jag minns var det innebär (förutom lite extra ledighet för många framöver)


Idag är första gången som jag har ont av foglossningen dagen efter. Ska ta på mina andra skor nästa vecka och se om det hjälper. De är ju mer dämpande än mina tygskor :P BM sa det kunde göra skillnad så får väl prova :)


Jag har varit flitig idag! Jag har pluggat, diskutterat, läst mer på en bok, städat, varit hos mamma och pappa (pappa jobbar hårt med hundburen), varit med Angela hos veterinären med Moltas (nu 28.2 kg) och Diego och även varit i rastgården. Har även haft Henrietta på besök hemma och vi åt middag tillsammans


Henrietta tycke även att jag började få en annan form på min mage så for väl be mamma fota den imorgon så jag kan jämföra med v 6 :) Ändå lite kul att höra hihi


Så är jättestolt över dagen :) Bjuder på lite bilder med hundarna

               

Av anewchapter - 4 april 2012 21:30

Idag har dagen varit fullspäckad :)

 

Klockan kvart i tio var jag i stan för att göra återkontroll med linserna. Inte så kul att vänta i en kvart ute när det var iskallt!!! BRR! mötet var dock över på ett par minuter och fick ett par andra linser med mer vätska i, har tydligen torra ögon haha :P


Sen blev det en runda på clas ohlsson och sen domus. Syrran ringde och vi möttes upp. Gick väl ca en timme i stan med henne och hittade denna söta body:

  

Så fett gullig! Älskar även trycket med :D:D

 

Sen gick jag bort till bilen och åt min lunch. Hade köpt en sallad från druvander som jag mumsade i mej i bilen. Var så gott att få i sig lite mat :) Senare blir det bara en lättare fika.

Hann med någon mer butik innan jag gick till barbacka där jag ska träffa mammagruppen. Var där en halvtimme innan så lite trist att vänta. Men en mamma dök upp en kvart senare med sin dotter så det var lite kul :)


Vi blev totalt 8 blivade mammor/mammor, 3 barn oh 3 bebisar :) Så det är rekord! Tror vi kommer gå dit nästa vecka igen :)

 

fick gå lite tidigare då biljetten gic kut halv fyra. Blev hem och ta ut hundarna innan jag la mej i soffan. Redan på fiket började jag få ont :( Så ville ut och gå innan det blev för smärtsamt

 

Resten av kvällen har jag mest vara chillat och kollat tv och mumsat i mej lite godis :D

Av anewchapter - 3 april 2012 11:01

Dags för ytterligare en ny vecka... igen :)


Så här står det om vecka 26:

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt  och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.



Jag kan jag säga om utvecklingen så här långt?

Bebisen har en egen rytm nu. Börjar lite när jag vaknar- 60 min fter och busar runt, sen när jag äter lunch (när det nu blir hihi) och sen ett långt uppehåll fram till kvällen, runt 21-23 är den som mest aktiv :)

Jag är piggare, men har inte mycket ork längre

Börjar få foglossning (började runt v 24) men kommer bara om jag anstränger mej i timmar


Lite mått och information

Mitt SF mått: 26 cm

Bebis hjärtslag: 155 slag/min

Vikt: 88.7 kg

Viktuppgång: + 0.7 kg sen inskrivning

Av anewchapter - 2 april 2012 20:45

Dagen har absolut väckt en massa tankar hos mej. Mest om Hannes om jag ska vara ärlig, fast jag är inte så orolig och fundersam som igår. Jag klargjorde för honom igår och idag att jag inte har några som helst förväntningar på honom, för då slipper jag bli sviken. Dock tror jag att det är viktigt att vi försöker ha en god kontakt med varndra, kanske inte överdriven, en en bra kontakt.


Annars så kommer ju barnet bara hamna i kläm i framtiden. Hannes har ju umgängesrätt och om jag börjar strula kan ju familjerätten bli inblandad. Vilket oftast slutar med att barnet blir lidande.


Vi har ju även pratat lite idag om allt möjligt. Han har berättat för sin mamma. Hon tog det väl... ja som förväntat får man väl säga. Tydligen har hon misstänkt det då hon frågade om han skulle bli pappa när de satt sig ner.

Det jag inte gillade var dock att han sa att han fått veta det för ett par veckor sen, vilket i mina ögon gör mej till en bov. Så jag sa att om hon frågar mej om varför jag väntade med att berätta så skulle jag berätta sanningen. Hannes fick veta det ca 24 h efter mej (känns som en evighet sen!!).

Hon sa lite mer som vi inte behöver ta här. Men jag tror att om hon får lite tid kommer hon säkert bli glad över sitt kommande barnbarn. Hannes är ju hennes enda barn :)


Tänker försöka ha en god kontakt med honom framöver, mest för barnets skull. Han verkar vilja involvera sig mer (vill med på föräldraträffarna exempelvis) och har läst lite i boken han fått. Han vill vara med på förlossningen med, men jag är fortfarande kluven. Sa att han får vara där, kanske inte inne med mej utan kanske får sitta utanför och vänta. Han ska även försöka ordna semester hela juli så han inte missar det. Men jag tar ändå inte honom för givet, han har svikit mej för mycket. Däremot så är jag glad att han verkat acceptera att han ska bli pappa och vill det bästa för sitt barn. Det är viktigt att de har en god relation med varandra.


Vet att många inte kan förstå varför jag inte bara ber honom fara åt skogen en gång för alla. Men dem flesta av dem har en partner och är två om det hela. Det är så mycket annat man måste tänka på om man ska vara ensamstående, inte för min skull, utan för barnets. Men om de varit i min sits så hade de kanske skulle förstå mej bättre, man kan iallafall hoppas på det. Däremot måste jag göra det som är bäst för mej och vårt barn.


Det gick även bra hos mvc. dock trodde hon att jag skulle skriva in mej helt på nytt men så var det inte :) Så hon kollade mest bara upp mina uppgifter. Fick lite skäll ang mina matvanor :P Ska försöka äta mer protein iallafall... Är
svårt men jag äter bättre nu än innan iallafall :)


Sen frågade hannes lite och jag frågade lite med. Fick även tider till mammagrupper och glukosbelastningen :)

Efter mötet åkte vi till stan för att fika, sen köpte jag en mammatröja till mej, ett par jeans till bebis och en mysdräkt med musse pigg. Gulliga eller hur :D 

 

Dock visade det sig att jag redan hade ett par av jeansen ovan (från åhlens och ljusblåa). Ska kolla stl i dem och om det är samma stl så åker jag in och byter stl på dessa istället :) Jeans är ju sånt de kan ha flera dagar så länge det inte blir nerkräkt eller blöjan läcker :)


Sen var det hem och plugga medan hannes satt i köket och hade telefonmöte och ringde sådär 1000 andra samtal haha. Efter han gått satte jag mej och pluggade en stunde till innan det blev lite mat och film resten av kvällen


Tja, det är väl det som hänt här idag :)


Av anewchapter - 2 april 2012 19:17

Skrock och myter om könet har alltid funnits. hittade en lista på nätet och har fyllt i det som passar in

på mej just nu. Jag kommer fylla på den efterhand och vissa saker kan jag inte fylla

i vare sig jag vill eller ej :) Sen är det fritt fram att gissa könet ännu

mera :D Kommentera bara så fyller jag i er i listan :)


Du kommer att få en pojke om...

• din bebis hjärta slår med mindre än 140 slag/minut

• du bär magen "framåt"

• du bär bebisen långt ner

• du blir vackrare under graviditeten

• du inte var illamående de första tre månaderna

• högra bröstet är större än det vänstra

• dina pupiller utvidgas när du tittar på dig själv i spegeln minst en minut

• du vill äta salt och proteinrik mat, som ost och kött

dina fötter lättare blir kalla

• du gör en pendel av din vigselring och en bit tråd, hänger den över magen och den svänger i cirklar

• du får torr hy

du lägger din ålder då du blev befruktad till numret på månaden du blev befruktad och svaret är ett jämnt

   nummer

• du fått tjockare och blankare hår under graviditeten

• håret på benen växer fortare under graviditeten

• du lättare får huvudvärk

• du sover med huvudet mot norr

• du spontant visar händerna med handflatan nedåt ifall någon ber att få se dem

• du sover på vänster sida

• din urin är klargul

• du var den mest aggressiva parten under sexakten då du blev befruktad

• du luktar starkt från hela kroppen då du ätit vitlök

• om ditt förra barns första ord vad "pappa"


Du kommer att få en flicka om...
• din bebis hjärta slår fortare än 140 slag/minut
• du är rund runtom, inte bara framåt
• du bär bebisen högt
• du inte alls blev vackrare under graviditeten
• du var illamående de första tre månaderna
• vänstra bröstet är större än det högra
• dina pupiller inte utvidgas när du tittar på dig själv i spegeln minst en minut
• du vill äta sötsaker som juice, frukt och godis
• du gör en pendel av din vigselring och en bit tråd och den svänger från sida till sida när du håller den över magen
• din hy är mjukare än vanligt
• du är mer känslosam än vanligt
• du spontant visar dina händer med handflatan uppåt om någon ber att få se dem
• du var den mindre aggressiva sexpartnern när du blev befrukta
• du inte luktar starkt efter att ha ätit vitlök
• du lägger din ålder vid befruktningen till numret på den månad du blev befruktad och svaret är ett udda tal
• ditt hår blivit tunnare och mer glanslöst under graviditeten
• du sover på höger sida
• du sover med huvudet mot söder
• din urin är mindre klargul
• ditt förra barns första ord var "mamma"


Pojkskrock 9 st

Flickskrock 10 st


Nu börjar det närma sig! Gissa gärna :D:D

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards