A New Chapter

Alla inlägg den 24 april 2012

Av anewchapter - 24 april 2012 21:45

nu börjar det märkas att man haft massor att göra idag :)


Det har blivit pluggande, hämtat min bok på biblan, ringt lite samtal, varit ute i det finfina vädret med/utan vovvar, diskat, satt in tvätten, samlat ihop smutstvätten, varit ute med vovvarna, varit på en minishoppingtur med madde, varit i rastgården med vovvarna och angela och fixat kvällsmaten (bakad potatis med laxröra)

verkar som om det skulle ta en timme med allt men knappast!


tja fullt upp som ni märker :D


resten av veckan blir med fullt upp!


onsdag: först ska man betala räkningarna, sen handla, tvätta och sen hinna ut till mamma och pappa på kvällen och få hjälp med en fråga till skolarbetet :)

torsdag: fika med mammorna 13, sen föräldragruppen 15 och sen plugga så arbetet blir klart i tid :)

fredag: lugn dag där jag ska försöka baka lite granna :) är vädret fint blir det nog rastgården med :D

lördag: hundens dag på djurmagasinet och sen systemet och sen fest hos angela :)

söndag får jag väl vila ut :P

Av anewchapter - 24 april 2012 00:15

Vecka 29... det innebär för min del att det är 11 veckor kvar innan bebis ska komma. Fortfarande skräckblandade känslor faktiskt. Snart är det dags för föräldraträffarna, första är på torsdag. Sen är det nog dags att fundera på förlossningsplanen.

Känns som allt börjar bli panikartat... främst med boendet. Men på något sätt löser det väl i sista stund. Skulle inte förvåna mej faktiskt


Sen tänker jag mycket på hur det kommer bli med ett barn. Innan har hundarna alltid kommit först, men nu ska både bebis och hundarna komma före mej. Kommer jag kunna ha det liv jag har nu eller blir allt annorlunda? Troligtvis blir allt kaos den första tiden haha :D:D

Jag vill ju fortfarande uppleva saker, som att resa och festa, men det är inget jätteakut för min del, men man vill ändå kunna göra det ändå.


Funderar om hur det blir med Hannes jobb finns med där. Man vill liksom få det helt klart så man vet och allt slipper vara oklart.


Hur är det med min gradivitet?

Foglossning allt oftare, oftast är den så mild att jag kan gå. Värst är det på kvällarna men när man rört sig lite blir det bättre. Dem kvällarna blir det en kort runda så hundarna hinner kissa inför natten. Värst är det om man varit i stan och gått, eller varit aktiv i mer än 2 h i sträck. Städning går bra, men får ta det stegvis.

Kan lyfta saker, men kan inte använda min mage alls vilket försvårar när man ska bära. Svårt att förklara men tror de som varit gravida förstår haha


Bebis är.... inte superaktivt faktiskt, men rör påsig dagligen. Bäbis har nya rutiner. rör sig när jag vaknar, kanske sträcker bebis på sig? Sen lugnt till eftermiddagen då den busar runt, sen uppehåll till 22 tiden då den håller på i 30 min innan den är lugn tills jag lägger mej vid 01-02. Ibland när jag vaknar på natten så rör sig bebis med.


Jag försöker även variera min kost lite mer. Blir mycket lax när jag lagar mat, eller kycklig XD Så försöker få i mej mer protein. Äter inte mycket, men försöker äta 4-5 gånger om dagen iallafall. Ska köpa hem frukt så jag kan äta mellanmål. Känner sug efter kött och ägg med, men försökte steka karre men kräktes nästan av smak och doft :( men jag kan äta stekta ägg så länge dem är lättstekta :)


Magen då?

Tja, jag börjar tro att bebisen växer inåt haha :D Men jag börjar få en liten bula även om det inte syns. Drar jag in magen får jag en miniveck där magen börjar nedanför brösten typ. Det verkar även som om mitt sk magfett hamnat längst ner på magen XD

Hoppas på en mini kula iallafall :)


Vikten ligger på 89.7 kg, så jag har gått upp de 0.7 jag förlorade förra veckan :P


Här är info om veckan som kommer


Om bebisen vecka 29

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna


Om mej vecka 29

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards