A New Chapter

Alla inlägg under april 2012

Av anewchapter - 20 april 2012 03:15

Klockan är fan 3 och jag kan inte sova!!


Man får ju halvt panik!!! Jättestörigt! Är dödstrött men kan inte sova :(:(


Har en sån period igen och är inte det minsta kul! funkar inte ens att somna till en film längre :/


Mot sängen igen... yeejj..

Av anewchapter - 19 april 2012 21:45

Lite tyst på plugget idag igen :/ men har iallafall lyssnat på en föreläsning iallafall :) ska försöka börja med reflektionsprotokollet snart men svårt att veta hur man ska skriva/lägga upp det :/ inte heller där har jag fått svar på exakt vad man ska ha med (någon i klassen sa man skulle ha med en del av andra boken med men ej fått bekräftelse på detta :/)


Sen har jag varit ute hos mamma och pappa en runda med :) Alltid kul att hälsa på dem :)

ENDA nackdelen är att pappa har ändrat sig angående namn på bebisen XD Så det ska inte längre vara

TIBURTIUS utan nu ska det vara Reinhold (eller stavas det Reinholt??)

Och eftersom han ändrat det så kan man inte längre ha Rickardo (Reinhold/Rickardo är typ samma namn märkte vi igår när vi kollade betydelse på namnen)

Så har bett hannes fundera om det finns något släktnamn som han gillar som man kan ha istället


Fick mat hos mamma och pappa med :) dock blev jag lite stressad eftersom jag skulle hinna lämna av hundarna innan jag stack till fikan. Men kom runt 17.50 så var inte så farligt :)

Vi var där till 21.05 och hade skittrevligt!! Det var jag, Madde, Mena och Sofie (första gången) den här gången. Lite kul faktiskt. Flera ville vi skulle ha det senare men det gick inte så bra :P men man måste ju prova iallafall :)


Kom hem och tog ut hundarna direkt som varit i soporna. Stängde inte för till V-rummet. sen gick min ena Merry X-mas skål sönder så de har mumsat i sig mitt godis med haha :P inte för det var så mycket kvar men ändå XD


Nu ska jag kolla på tv :) Snart börjar även fråga olle :) ska bli kul och se vad det handlar om idag!


kramis

Av anewchapter - 18 april 2012 18:04

... ser ute ungefär på det här sättet

Känns lite konstigt när man ser det på bild... En sån här liten sak ligger i min mage liksom... Ska öka ca 2 kg till i vikt och bli ca dubbelt så lång... Det är rätt sjukt, men samtidigt så coolt! 


Av anewchapter - 18 april 2012 12:21

Här kommer de utlovande magbilderna för denna veckan :D Nu hoppas man att det snart börjar hända saker haha :D


Magen framifrån


Från sidan


Sidan i mer helkropp :)



Kan även lägga till att jag nu väger 89 kg, vilket innebär en viktminskning på 0.7 kg sen förra veckan :( Är konstigt för jag tycket jag ätet och äter och äter :(

Av anewchapter - 17 april 2012 21:15

Nu har man varit ute i nästan 1½ h med hundarna :) Henrietta ringde och kollade om jag ville följa med till rastgården så jag hängde på. Skönt att hundarna fick springa av sig :)


Bara trist att gå till rastgården själv. Hundarna leker och springer mer om det är fler hundar där


Men nu ligger de trötta i köket och matte ska kolla på tv och ta det lugnt med lite glass :D

Av anewchapter - 17 april 2012 12:05

Kan ni fatta? Jag är inne på den sista perioden redan :D Det känns lite sjukt, om ca 3 månader kommer jag hålla min lille bebis för första gången!!

Kommer allt gå som man hoppas? kommer man kunna amma? Hur reagerar hundarna? Frågor som allt oftare gnager i ens huvud nu för tiden, men samtidigt vet man att allt kommer gå kanon.


Bjuder som vanligt på lite siffror 

Så här står det om den här veckan:

Kroppen:

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om? 



Låter som att det stämmer på mej :) Har dock känt en lättare smärta i magen om jag bör för tungt så jag bär inget tungt längre. Sen ibland kan magen bli stenhård utan anledning, så antar att det är en sammandragningen. 3 gånger (alltid morgon) har jag fått ont vid venusberget, men det har släppt efter ett par sekunder

Annars mår jag bara bra, men är alltid så trött. Jag måste verkligen börja ta mina vitaminer igen, glömmer alltid bort dem :( Det är ju viktigt!

Sen äter jag mera, men varje gång jag ätit så känner jag mej som värsta jävla elefanten :D men varje gång jag äter så är det inte mycket. Tror jag skulle bli mätt på 1/4 pizza, äter två mackor och blir oftast proppmätt XD

Sen börjar det bli svårt att böja sig ner, får gå ner i hukande ställning med spretande ben XD annars tar magen emot :( Igår klippte jag även mina tånaglar, nästa gång får jag nog be om hjälp för det var precis att jag klarade av det XD

Ett under att jag fortfarande kan ta på mina sockar O_o fast där kan man ju vinkla benet lite åt sidan så går det ju :D

Evoca är fortfarande mammig och Cola är jättelugn. Men annars är det chill med dem. Tror att Evoca faktiskt har blivit lugnare efter löpet. Nu när det gått en tid så verkar det så, men hon är alltid lika busig och kelen ändå XD

Lovar att ordna en bild tills senare :)

Av anewchapter - 16 april 2012 21:30

Först blev det en massa pluggerande, iallafall i två av kurserna. Tyvärr cpade sig ena föreläsningen så ska testa imorgon igen :) Sedan en runda med vovvarna innan man kollade lite på tv och städade


På sena eftermiddagen gjorde jag citronmuffins. De blev misslyckae :( Men goda :P Lite sega men har en frisk smak av citron!


mer har inte hänt idag :P

Av anewchapter - 15 april 2012 23:00

Här kommer lite som jag funderar på att köpa hem, men eftersom mamma tycket jag köper för mycket (NOT) och min moster undrade vad det var så sa jag att jag skulle lägga upp det här


Första bilden:

Försöker tänka lite praktiskt med. Jag har bra erfarenhet av ikeas leksaker, så om hundarna mot alla odds få tag på detta är det bara att tvätta dem i 60 grader och sen kan bebis få dem igen :)

sänghimmeln är bra då jag ofta har öppet och på sommaren kan det komma in flugor, mygg, bi och humlor så då kan man veta att bebisen ligger trygg utan risk för stick

Har inte heller så många snuttefiltar ännu och detta är ju något som kommer att behövas framöver :)


Bilden nedan: igelkotten var så grymt söt <3

Tvättlapparna har mammorna gudlovat då de ska vara bra vid bad, matning och vid mindre kräkolyckor :)

Som jag även skrivit har jag ingen badbalja ännu. Jag vet inte heller om jag kommer ha badkar, men tror det ändå blir lättst med en balja och sån liggsak i

 

Vill även ha en speldosa, dock har jag inte köpt detta då jag skulle kolla i Ullared, men hittade ingen. Ikea har dock två söta som jag gillar :)

Jag vill även ha en mobil som man kan ha antingen över skötbordet eller sängen, eller kanske båda :P Även här har ikea två söta att välja mellan :)

    


Så nu har jag gjort det jag utlovat :) Ha en trevlig kväll :)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards